Prima Dacia Dokker TPFR achizitionata de o companie de taximetrie

Desi inca din 2006, prin Legea nr. 448 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, se stabilea pentru toti operatorii de taxi obligativitatea de a asigura cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, potentialii beneficiari ai acestei prevederi sunt si in ziua de azi discriminati. Daca, desi de neacceptat, era de asteptat ca operatorii vizati sa incerce sa se eschiveze de la conformarea la aceasta prevedere e total inexplicabila pasivitatea cu care au actionat in cei 8 ani scursi de atunci cei chemati sa verifice aplicarea si respectarea acestei legi.
In acest context, la sfarsitul anului 2013, pentru a veni in sprijinul celor implicati – de o parte sau de alta – in aceasta chestiune, firma noastra a lansat pe piata romaneasca Dacia Dokker adaptata transportului unei persoane in fotoliu rulant (TPFR). La cateva luni distanta, o astfel de autospeciala a fost achizitionata de compania targmureseana Taxi Royal, care devenea astfel primul operator taxi din Romania beneficiar al acestui model. La alte cateva luni distanta, dupa depasirea tuturor formalitatilor birocratice legate de punerea in circulatie in regim de taximetrie a acestei autospeciale, ne bucuram sa va anuntam ca, la Targu Mures, persoanele care folosesc fotoliul rulant pot de acum beneficia de transport in regim de taxi, apeland la serviciile companiei Royal!
Nu putem decat sa-i felicitam pe cei de la Taxi Royal – pe care-i gasiti la numerele de telefon 0745 406696 sau 0265 204942 – si sa speram ca in viitorul apropiat tot mai multi operatori din tot mai multe orase ale tarii le vor urma exemplul.
Libertate de miscare si mobilitate pentru fiecare!

Inapoi