Mod de punere în funcțiune și utilizare Concentrator de Oxigen OLV-10

Curs online pentru un instructaj corect, de la distanță, acordat întregului personal medical angrenat în utilizarea acestui tip de aparat profesional.

(training susținut de coordonatorul dep. Laborator & Echipament Științific, Gino Roșca)

 

 

DOCUMENTE

 

Declarația de conformitate poate fi descărcată de:

aici (RO)

aici (EN)

 

Certificatul CE poate fi descărcat de:

aici (RO)

aici (EN)

 

ATENȚIE!

FOARTE IMPORTANT! – După fiecare sesiune de folosire a concentratoarelor de oxigen OLV-10, ele trebuie OPRITE și de la comutatorul principal (aflat în spatele carcasei), nu doar de la butonul frontal Standy!

  1. Este interzisa utilizarea aparatului acoperit, sau, cu gurile de ventilatie obturate (cele din spatele aparatului si cele de sub aparat – dintre roti). Zona din spatele aparatului trebuie sa fie libera (cel putin 30 cm) si nu este permis ca aparatul sa fie instalat langa o sursa de caldura; in acest context trebuie evitata si instalarea a 2 aparate spate in spate!
  1. Atentie – aerul evacuat de sub aparat poate fi foarte cald (ajunge in conditii normale la 450 Celsius).
    Efectul folosirii incorecte: riscul de supraincalzire si deteriorare a compresorului si/sau imposibilitatea atingerii concentratiei de oxigen specificate pe aparat! 
  2. Este interzisa functionarea aparatului in timpul operatiunilor de nebulizare (dezinfectare prin producerea unei concentratii mari de vapori de apa sau lichide pulverizate).
    Efect – posibilitatea de infundare a filtrului Hepa si /sau afectarea sitei Moleculare
  3. Nu este permisa depasirea debitului maxim specificat de producator – 10 L/min.  Acesta trebuie reglat in functie de indicatia debitmetrului mecanic cu bila al aparatului (cu limita de 10 L marcata cu un reper rosu). Indicatorul electronic de debit de pe ecran poate indica valoarea maxima “9.9 L/min” astfel incat daca acesta e folosit, ca unic reper de reglare de catre utilizator, nu veti fi atentionati asupra debitului real mai mare de 10 L/min.
    Efect  – Cresterea debitului la mai mult de 10 L/min poate duce , prin depasirea capacitatii de lucru specificate, la scaderea concentratiei de O2 produse, si eventual la activarea pe concentrator a alarmei specifice scaderii concentratiei sub limitele de 82%, respectiv la oprirea aparatului – la scaderea concentratiei sub 72%.
  4. La utilizare frecventa/ continua si in medii cu mult praf, trebuie crescuta frecventa de curatare a filtrului de burete de la 1/ saptamana la 2 curatari/saptamana.
    Daca filtrul de burete a fost spalat, USCATI-L inainte de re-instalarea in aparat!
    Un filtru acoperit de praf sau umed – va face ca aspiratia sa fie deficitara, ceea ce poate duce la incalzirea aparatului si scaderea concentratie de O2.
  5. Inlocuiti filtrul Hepa conform indicatiilor producatorului – la 3000 ore functionare; Notati pe noul filtru data si numarul de ore de functionare la care a fost instalat (adica numarul orelor indicate pe ecranul aparatului).
    – Utilizarea in medii umede sau cu mult praf poate face necesara schimbarea la intervale mai scurte a filtrului Hepa
    – un filtru Hepa infundat /colmatat – va face ca aspiratia sa fie deficitara si poate duce la incalzirea aparatului si scaderea concentratiei de O2
Inapoi