Autospeciale moderne in comuna Moisei

O idee indrazneata, un proiect bine facut, un parteneriat de succes ! Reteta prin care in comuna Moisei, jud. Maramures, au ajuns 3 autospeciale moderne, odata cu ducerea la bun sfarsit a proiectului „Sistem de interventie rapida in situatii de urgenta”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera ENPI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina.

Situatiile de urgenta a caror mai buna gestionare era vizata prin implementarea proiectului erau inzapezirile, inundatiile, incendiile si urgentele medicale, astfel ca s-au achizitionat 3 vehicule echipate special pentru o interventie rapida si eficienta in situatii de genul celor mentionate :


– un vehicul cu lama/plug si dispozitiv de imprastiere material antiderapant, care in lunile fara zapada transporta o motopompa de evacuare ape, cu tuburi de aspiratie si furtunuri de evacuare

– un vehicul de prima interventie pentru stins incendii

– o ambulanta de tip B, de prim ajutor


Daca primele doua autospeciale au ramas in administrarea Primariei Moisei, ambulanta a fost deja predata spre folosinta catre SMURD Maramures, spre a deservi populatia din nordul judetului.


Ne bucuram sa adaugam comuna Moisei pe lista localitatilor unde autoritatile locale au reusit sa achizitioneze, in folosul comunitatii, astfel de autospeciale si speram ca exemplul lor sa fie urmat si de alte primarii.

Inapoi