Un nou tip de ambulanta veterinara, un nou SUV adaptat!

Ca autoturismele de tip SUV (Sports Utility Vehicle) se preteaza foarte bine adaptarilor, nu mai era de mult un secret. Cel putin, nu pentru noi ! Dovada stau toate autospecialele pentru medic de urgenta (MU) realizate pe masini ca Mercedes GLK, Dodge Nitro, BMW X1, Dacia Duster, Nissan Pathfinder sau Land Rover Discovery. Volumul mare de spatiu util, tipic unui break, in combinatie cu capacitatile sporite de deplasare pe teren accidentat le recomanda din plin in acest sens, chiar daca nu sunt niste vehicule off-road in adevaratul sens al cuvantului.

O noua transformare interesanta pe un astfel de SUV a fost realizata pe un BMW X5, destinatia fiind insa una cu totul noua : o ambulanta veterinara ! Am procedat la demontarea scaunelor spate pentru a face loc mobilierului personalizat, care include pe langa spatiile de depozitare si fixarile pentru echipamentele medicale portabile si un frigider, portabil si el, alimentat la 12 V de sistemul electric suplimentar. In portbagaj am montat o platforma culisanta, pe care s-a fixat principala piesa de mobilier, cu multiple sertare, de dimensiuni diferite, avand fixari interioare pentru recipiente.

Autospeciala are o dubla utilitate, putand tracta remorci specializate pentru transportul animalelor, inclusiv cabaline, sau la nevoie, in cazul unor epidemii, incineratoare mobile.

Inapoi